Dronelennätyksen turvallisuussuunnitelmat

Trafi sääti kauko-ohjatun ilma-aluksen ja lennokin lennättämisestä uuden lain lokakuussa. Luin kyllä lain läpi ja kävin selventävät kommentit. Aluksi se vähän harmitti, mutta eihän se nyt ollut kova homma rekisteröidä lennokkia ja laittaa kylkeen omistajan yhteystiedot. Turvallisuussuunnitelman luominen joka kerta lennon alkaessa sitten onkin vähän tylsempi juttu – ei enää.

Nämä säädöksethän taisi koskea kuitenkin ammattivälineitä eli kun firma omistaa ilma-aluksen. Jos samainen hökötin onkin yksityisomistuksessa, niin tällöin ei tarvitse välittää näistä säädöksistä. Käytännössähän kukaan harvemmin tulee kyselemään mitään lennokin rekisteritiedoista tai siitä, kuka sen omistaa. Mutta lait ovat lakeja ja meitä viisaammat ovat ne säätäneet, joten ei tässä postauksessa keskitytä pohtimaan ovatko ne järkeviä tai miten niitä voi kiertää.

Pointtina oli tosiaankin nuo turvallisuussuunnitelmat. Kun semmoinen pitää kuitenkin tehdä, niin miksei tekisi siitä helppoa. Työn puolesta piti tutkia miten JavaScriptillä muodostetaan PDF. Omalla ajalla tein siitä vielä pienen laajennuksen ja sovelluksen. Nyt meillä on nettisivu, jossa voi syöttää lennon tiedot ja nappia painamalla tulee itselle turvallisuussuunnitelma pdf-muodossa.

Tuo sovellus löytyy osoitteesta http://www.spiik.net/turvallisuus

Hyvää Joulua kaikki Drone-harrastajat!

 

Ps. mahtoikohan otsikon yhdyssanat mennä oikein, aika painajainen!

https://www.instagram.com/p/_ZpmQnpa6I/