Rohkeus olla oma itsensä

Hyvää johtajuutta ei mitata silloin, kun kaikki asiat on kunnossa. Ihmisen inhimillisyys ja hyvä johtajuus mitataan silloin, kun asiat eivät ole kunnossa työn, tekemisen tai oman kropan puolesta. Ihmisen aikuismainen käyttäytyminen johtuu satojen vuorovaikutuskertojen ja empatian yhdistelmästä. Kun omat tunnelukot eivät ohjaa toimintaa ja pystyt kipeänä ikävässä tilanteessakin jättämään muille hyvän mielen, olet saavuttanut paikkasi työelämän aikuisuudessa. Voit olla rohkeasti oma itsesi, sillä otat muut huomioon kaikissa tilanteissa.

Antaa ne muutamat hetket huomiota ja selittää tilanteet auki

Olen ollut tämän viikon kipeänä ja tehnyt pakollisia hommia niin töiden kuin perheen suhteen. Kun on harjoitellut irti päästämistä joka aamu lähes 8kk aamujoogan muodossa, on yllättävän helppoa päästää irti asioista ja ajatuksista. Olen saanut perspektiiviä siihen, mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei. Mitkä asiat minä itse vain haluaisin tehdä ja mitkä minun on pakko tehdä. Kaikkein tärkeimpänä on olla läsnä lapsille, vaikka olisi kipeä niin antaa ne muutamat hetket huomiota ja selittää tilanteet auki. Se on aikuisuutta kotona. Samanlainen käytös on aikuisuutta myös työpaikoilla.

Jokaisen meidän työympäristön pitäisi tukea sitä, että voimme olla rohkeasti oma itsemme. Toisinaan meidän pitää olla rohkeasti oma itsemme, jotta työympäristömme voi muuttua sen mukaan. Jos syytämme aina muita ja ympäristöä siitä, ettemme voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla, emme ole sisäistäneet vastuuta itsessämme ja omassa toiminnassamme. Olemmeko yrittäneet toimita paremmin? Olemmeko todella yrittäneet?

Irti päästäminen myrkyllisestä työympäristöstä

Jos kaiken yrittämisen jälkeen ympäristö estää meitä olemasta parempia ihmisiä, on meidän omalla vastuulla jäädä tuohon työympäristöön. Työelämän aikuisuuteen kuuluu myös irti päästäminen myrkyllisestä työympäristöstä. Jos muilla on vielä matkaa ymmärtää oman hyvinvointinsa päälle, ei meidän tarvitse pelastaa koko maailmaa. Vain itsemme ja ne ympärillämme, jotka haluavat myös kehittyä.

Valmistelen ensi vuoden markkinoinnin automaatiota ja pysähtymisen ongelman kirjoituksen sisältö on niin iso, että se pitää jakaa useampaan kohtaan. Tein äsken pakolliset asiat pois alta ja mietin, pitäisikö minun jatkaa vielä sitä. Ei pidä, enhän minä voi opettaa muita pysähtymään, jos en itse sitä tee. Jokainen meistä voi olla rohkeasti oma itsensä.

”Jaksamisen vastakohta ei ole luovuttaminen. Se on armo.”

Seurakunnan joulukalenteri

Ne jotka pohtivat minkälaista on olla töissä itseorganisoituvassa yrityksessä, heidän kannattaa sisäistää tämän tekstin sanoma. Mikäli emme voi olla armollisia ja empaattisia itseämme ja muita kohtaan, emme voi työskennellä organisaatiossa, jossa kukoistaa työelämän aikuisuus. Jokaisen meidän pitää ennen pitkää voida olla rohkeasti oma itsensä, jotta hän voi tunnistaa mitä hän haluaa elämältään. Vapaamatkustus ei ole mahdollista silloin, kun johtajuus on jaettua.