Myötätunnolla menestykseen

Piirreteorioilla raapaistaan ihmisen pintaa ja kasataan yhteen ominaisuuksia, joiden avulla voidaan hahmottaa paremmin yhteistyötä erilaisten ihmisten kesken. Riittämättömyyden tunne koskettaa meitä kaikkia persoonallisuudesta huolimatta. Myötätunto auttaa meitä ymmärtämään ja hyväksymään erilaisuutta. Ilman myötätuntoa teoriat ovat vain kaavioita, joissa ihmisten piirteet lokeroidaan ja tehdään karttaa toimintakentästä. Myötätunnolla kuka tahansa voi ymmärtää muita ja saada aikaan positiivista muutosta itsessä ja muissa.

Olen koko elämäni katsonut muiden lokeroinnin läpi ja ymmärtänyt maailmaa. Viime vuosina olen tutustunut Teal-teoriaan, Spiral Dynamicsiin, positiiviseen psykologiaan ja sivunnut organisaatiopsykologiaa. Olen ollut täysin itseohjautuvuusteorian ja itseorganisoituvuuden hurmiossa ja pohtinut jaettua johtajuutta esihenkilöttömissä organisaatioissa. Kaiken keskiössä on inhimillisyys, joka pohjautuu myötätuntoon ja häpeän tunteen voittamiseen. Ymmärtämällä muita, voi ihminen levittää ympärilleen hyvää oloa ja rauhallisuutta.

Kommunikaatio ja myötätunto on merkittävin asia, joilla organisaatiot ja yksilöt voivat saada menestystä aikaan

Kirjoitin jossain kohtaa elämässäni paljon introverteista ja huomasin laajentuvani ekstrovertin puolelle. En oikein osannut selittää mitä minussa oli tapahtunut. Nyt puolen vuoden työn tuloksena olen alkanut purkaa jatkuvaa Taistele tai pakene -stressiä ja olen tutustunut itseeni uudestaan. Olen ammentanut myötätuntoa ja ymmärtänyt, että uusissa moderneissa teorioissa kaikessa on kyse samasta asiasta. Ihmisten välinen kommunikaatio ja myötätunto on merkittävin asia, joilla organisaatiot ja yksilöt voivat saada menestystä aikaan.

Olen siirtynyt it-projektien toimittamisesta ketterän työelämän ja itseohjautuvien organisaatioiden konsultointiin ja valmentamiseen. Aivan viimeisellä viikolla on tullut paljon kysyntää riittämättömyyden tunteesta ja lähdimme ystäväni Jussi Pajuniemen kanssa pohtimaan asiaa tarkemmin. Yhteistyömme hedelmänä päädyimme yhteisen valmennuksen suunnitteluun. Valmennus yhdistää ketterän tiimin dynamiikkaa ja myötätunnon harjoittamista.

Tutustu valmennukseen osoitteessa https://www.karlex.fi/valmennus/myonteisen-vuorovaikutuksen-valmennus/