Etsi itsellesi työpari #itseohjautuvuus

Itsensä johtaminen

Työparin kanssa toimiminen tuottaa parempia lopputuloksia kuin yksin työskentely. Työparin huomioiminen ja häntä kiittäminen vaatii totuttelua, jos et luonnostasi ole tottunut kiittämään ja rohkaisemaan toisia. Työparillasi pitää olla sinua täydentäviä ominaisuuksia, mutta kuitenkin paljon samoja arvoja. Tämä voi välillä johtaa persoonallisuuksien kolahteluihin – muista hillitä itsesi ja kunnioita työpariasi. Ole avoin ja luottavainen työparillesi.

Itseohjautuva organisaatio

Kun ei ole johtajaa, ei voi olla johtajaparia. Itseohjautuvasta tiimistä löytyy kuitenkin useita hiljaisia johtajia. Kokeneet, avoimet ja osaavat jäsenet toimivat usein esimerkkinä muille ja heidän mielipidettänsä kuunnellaan ja seurataan. Ryhmän hiljaisten johtajien tuleekin keskustella keskenään ja pohtia ryhmän suuntaa, kun muut eivät ole paikalla.

Itseohjautuvassa tiimissä on tärkeää muodostaa tekijäparit, eli hankkia ns. luottopakki. Kenen kanssa voi sparrata ideoita ja tai kysyä ad hoc melkein mitä vain. Pari voi vaihtua työtehtävien tai projektien myötä – tai pysyä koko ajan samana. Tärkeintä on kuitenkin tiedostaa tämä ja nähdä vaivaa kumppanuuden eteen.

Tärkeintä parin kanssa ei ole se, että hän pitää puoliasi – vaan se, että hän uskaltaa sanoa suoraan muidenkin edessä, kun sinä olet väärässä. Kun on syntynyt syvä luottamus, ei haittaa olla väärässä. Kaikki tiimissä tietävät, että jokainen on välillä väärässä ja tärkeintä on löytää virheet nopeasti, ei olla tekemättä niitä. Silloin tiimi toimii parhaiten ja saavuttaa parhaan lopputuloksen.

Kohti itseohjautuvuutta on johtajuutta käsittelevä 19 artikkelin sarja. Joka viikko käydään läpi yksi johtajuusvinkki kirjasta Apinajohtajan käsikirja. Vinkkejä on tarkoitus pohtia itsensä johtamisen sekä itseohjautuvan organisaation kannalta.