Turvakamera, vakoilua vai pelleilyä?

Ostin tuossa kameran, joka on yhteydessä Internetiin. Voin mistä tahansa kännykällä katsoa mitä kotona tapahtuu – olettaen, että kameran johto on kiinni seinässä. Saan ilmoituksia liikkeestä ja voin puhua kameran mikrofonin kautta kotiin. Oliko ostoksessa mitään järkeä?

Olen yhden pimeässä näkevän kameran ostanut, mutta myin sen eteenpäin. Se tarvitsi tietokoneen palveimeksi (aina päällä) ja tukki kodin Internet-liikenteen. Tässä nyt oli edullinen 35€ maksava systeemi, joka on kiva lelu. Käyttötarkoituksia pitää vielä miettiä. Myynti-ilmoituksessa oli 1min käyttöön otto. Minulla meni 2,5h. Suuri ongelma oli, ettei ko. appia saanut Play Storesta Suomesta. Imuroin sitten jonkin toisen kiinankielisen apin ja tekstit olivat kiinaksi.

Parin tunnin eri kokeilujen ja Googlettelun jälkeen olin jo niin pitkällä, että ymmärsin yhden asian. Puhelimen kieli pitää laittaa englanniksi. Tällöin appi näyttää tekstit englanniksi. Jos kännykän kieli on suomi, niin apin valikot ja tekstit ovat kiinaa. Mutta minullahan ei ollut tuota oikeaa appia. Sain asennettua Xiaomi Storen (Kiinan Play Store) kännykkään ja sieltä kiinankielisenä imuroitua oikean apin. Joka onneksi sitten kääntyi englanniksi, kun kännykän kieliasetuksena oli englanti.

20151209221453763
Videon kello on Pekingin ajassa, sille ei vo mitään =(

Paritus salasanalla suojattuun wlan verkkoon oli vallan mainio! Apin avulla loin yhteyden pilvipalvelulle, apille ja kännykälle. Sitten kännykän appi muodosti wlan-verkon nimestä ja salasanasta qr-koodin, jota näytin kännykän näytöllä kameralle (oikeassa tilassa, hetkellä). Kamera sai näin oikean datan miten liittyä salattuun wlan-verkkoon ja kohta yhteys olikin kunnossa. Joo, ei ollut.. meni vartti tämänkin ymmärtämiseen vaikka ohjeet olivat selkeät. Olin liian innokas ja hermostunut parin tunnin aplikaation etsimisprosessista.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Nyt minulla on toimiva versio apista ja kamerasta ja se toimii kuten haluan. Ei se kuitenkaan korvaa itkuhälytintä. Eikä Laura tykkää, että kamera on päällä kun hän on kotona. Tämä on vähän kuin drone, minä vain halusin sen. Käyttötarkoitukset lelulle pitää sitten keksiä jälkeenpäin. Ehkä niitä vielä tulee.. saa ehdottaa! Tosiaan Xiaomi Yi maksoi 35€ ja siihen 32Gb micro sd-kotti 12€. Tuli isin joululahja itselle halvaksi tänä vuonna!