Prätkähiiri puussa – rentous on valmentavan johtamisen edellytys

Havahduin aamujoogan jälkeen juodessani kahvia siihen, että Vinski prätkähiiristä tuijotti minua. Hänen kasvonsa muodostui puuhun oksista. Olin taas kahden vaiheilla, oliko tunnin mindfulness harjoitus tehnyt tehtävänsä, mutta tämä naulitsi sen. Stressi oli hävinnyt alkuunsa, kun mielikuvitus oli ottanut vallan. Työpäivää aloittaessa on todella tärkeää, millä fiiliksellä ja olotilalla työpäivän aloittaa. Jos sängystä nousee jo kiireen vallassa, tietää päivän tulevan olemaan erittäin raskas sekä henkisesti että fyysisesti.

Mielikuvitus on signaali rentoutumisesta

Juttelin hetken Vinskille, sitten suljin silmäni ja vähän ravistelin itseäni ja avatessani silmäni, Vinski oli tiessään. En löytänyt oksista hänen kasvonmuotoja, silmää tai muutakaan jälkeä hänestä. Nauroin yksikseni ja jäin hokemaan ”prätkähiiri puussa”. Menin suihkuun ja vieläkin ajattelin asiaa. Päätin kuvata tästä videon ja kirjoittaa perään tekstin, jota teen nyt. Minulla on ihanan rento ja hauska leikkisä olo. Kun avaan sähköpostin ja muut viestintäkanavat, kestän päivän paineet helposti.

Mitä enemmän siirrymme oikealle alla olevan kaavion johtamisen tasoissa, sitä enemmän ihmiset tarvitsevat tunnetaitoja. Ei ole olennaista, onko johtaminen henkilöitynyt johtajaan vai onko se jaettua, kun tarvitaan johtamista, tarvitaan tunnetaitoja. Pitää tunnistaa omat olotilat, alitajuiset asiat ja milloin on hyvä ja milloin huono päivä. Meillä pitää olla keinoja rentouttaa itsemme ja nauraa asioille, jopa itsellemme.

Johtamisen tasot purettuna tehtäviin ja vastuisiin

Murehdin aamujoogan aikana useasta eri asiasta. Olin itselleni armollinen ja pyrin vain päästämään irti ajatuksista, enkä yrittänyt estellä mitään. Olin katsojana, mitä alitajuntani minulle syöttää. Samaa aikaa teen pitkiä uloshengityksiä, jolla rauhoitan hermostoani. Pyrin tunnustelemaan miltä kehossa tuntuu, joka rauhoittaa myös kehoa. Otan yhteyden itseeni ja tunteisiini. Teen tämän joka aamu, vain siten voin olla levollinen aloittaessani työpäiväni ohjaten ja valmentaen muita.

Muut voivat tulla luoksesi huonolla fiiliksellä, sinun tehtävä on saada heidät lähtemään luotasi hyvällä ololla

Tapani ei ole ainut oikea, jokainen voi löytää oman keinonsa rauhoittua ja purkaa stressi. Sen voi tehdä aamulla, illalla tai kesken työpäivää. Kun löytää oman keinonsa, tietää kyllä sen. Itse suosin aamua, koska se auttaa minua tasapainottamaan läpi päivän. Työssäni muistutan aina ihmisiä oman itsensä johtamisesta ja tunteista. Se on kulmakivi johtamiseen, tuntea itsensä. Muut voivat tulla luoksesi huonolla fiiliksellä, sinun tehtävä on saada heidät lähtemään luotasi hyvällä ololla.

Voit tilata alta itsellesi sähköpostiin ilmaisen johtamisen valmennukseni