Kalenterin ja tehtävälistan ero

Tehtävälistojen postaus herätti keskustelua ja halusin tarkentaa ettei kalenteri milloinkaan korvaa tehtävälistaa. Kalenteri ei voi toimia tehtävälistana, sillä se ei ole joustava ja kiinnittää henkilön (resurssimäärä), ajan sekä tehtävän laajuuden (scope), joka on ketterien menetelmien vastaista. Ketterä on ketterä juurikin siksi, ettei budjetti, laajuus ja aika ole kiinnitettyjä vaan jokin niistä kolmesta joustaa.

Alla olevassa videossa käyn läpi tarkemmin kalenterointia ja näytän miten tehtävälistoja kuuluu käyttää esimerkiksi uuden yrityksen perustamisessa.

Sain vielä lisäksi kommentointia, että tehtävälistoihin pakottaminen on mikromanagerointia. Ketterä ei ole sitä, mitä yksilö ajattelee ketteränä. Minä pohjaan tietoni Agile Project Methods -kirjallisuuteen ja teorioihin, olen tehnyt näistä maisterintyöni ja tehnyt ketterillä malleilla 15 vuotta töitä. Ketteryys sekoitetaan helposti siihen, että jätetään pois säännöt ja byrokratia.

Alla olevassa olevassa videossa perustelen vielä miksi tehtävälista on ketterän projektin kulmakivi

Kaipaatko apua ketteryyden tuomisessa elämääsi?

Olemalla järjestelmällisempi, voit vapauttaa itseltäsi aikaa ja vähentää stressiä. Jos kaipaat neuvoja, ota suoraan yhteyttä, yhteystiedot sivun alalaidassa. Lisätietoja yrityksen kotisivuilla www.karlex.fi