Äitikutsu lapsille, jotka ovat liian nuoria käyttämään kännykkää…

Näin jo aiemmin MikroPC lehdessä artikkelin BTTN tuotteesta. Kyseessä on punainen nappi, joka on yhteydessä Internetiin. Sen voi ohjelmoida tekemään lähes mitä vain. Joko yksinkertaisen Twitter tai Facebook päivityksen. Sen voi myös asettaa lähettämään kutsun Zapieriin, josta voi linkittää useampia erilaisia käskyjä. Tai sitten voi ihan itse koodata alusta asti.

Mitä hauskaa tässä sitten on? Facebook-päivitys, jossa lukee ”joku painoi nappia Kallen kotona”. Napin voi myös laittaa ”Dead man switch”-tilaan, eli sitä pitää painaa vaikkapa puolen tunnin tai tunnin välein. Mikäli sitä ei paina niin se lähettää tiedon johonkin.

Innostuin kovasti tuosta tuotteesta – kunnes tajusin, ettei minulla ole oikeasti mitään järkevää käyttötapaa tuolle napille. En vain keksi oikeasti mitään mistä siitä olisi vähänkään hyötyä…

.. nyt sain tuossa yksi päivä idean Lauran äidin luona. Sehän voisi olla lapsille äiti- tai isä-kutsu. Napin voi ohjelmoida lähettämään sähköpostin / facebook-viestin / whatsapp viestin tai jonkin muun signaalin äidille tai isälle. Kyseessä on lapsi, joka on kyllin vanha jäädäkseen hetkeksi yksin. Tämä voisi korvata siis itkuhälyttimen, kun vanhemmat menevät vähän kauemmaksi – esim. ovat mökillä tai paikassa, jossa itkuhälyttimen kantama ei riitä.

Napin voi liittää Internetiin vaikkapa wlanin kautta (jako huoneeseen jäävän tabletin kautta tai paikallinen wlan asema) ja sitten hädän tullessa lapsi voi käydä painamassa nappia. Tokihan tulee mieleen, että itkuhälyttimissä on kyllä aikamoinen kantama nykyään. Myöskin itkuhälytin on jo olemassa kun lapsi kasvaa. Mikäli lapsi jätetään yksin, niin kuinka kauas sitä sitten kannattaa lähteä?

Haluan väkisinkin keksiä jotain hyödyllistä käyttöä tuolle napille, että saisin tekosyyn ostaa semmoisen. Keksitkö sinä jonkin, mihin sitä voisi käyttää. Olen ohjelmoija ja pystyn lähes mihin vain mikä on kiinni Internetissä eli kyse on toiminnallisesta määritysestä.

Mihin tilanteeseen kyseinen nappi voisi olla oikeasti tarpeellinen?