200k€ drone – oma olikin kärpäsenkakka!

Ostin tuossa kaksi kuukautta sitten itselleni dronen, jolla olen nyt aika paljon lennellyt ja kuvaillut. Teen ihan keikkaa laskulla – Karlex / Ilmakuvaus. Pidän tuosta vekottimesta erittäin paljon ja olen siitä kirjoittanut aikaisemminkin. Nyt tuli vastaan Boostin järjestämä Tech Tuesday, jossa aiheena oli dronet.

20150929_181910

Aluksi siellä esiintyi Juuso Helander Unreel Studios yrityksestä. Hänellä on Phantom 3 Professinal ja esitys keskittyi aika pitkälti tuon ympärille. Itselläni on P3 Advanced malli, joten uutta asiaa ei tunnut niinkään. Oli hauska kuunnella hänen kokemuksiaan, jotka olivat lähellä omaani. Oli hienoa huomata, että joku tekee täyttä työtä tuon kanssa. Kuitenkin jäi vähän mietityttämään, että oliko tämä ilta nyt tässä…

20150929_19075220150929_185833

Seuraavaksi tuli Ville Helicam yrityksestä. Herranjestas mikä jööti hänellä oli mukana. Siinä oli toista sataa tuhatta kiinni dronessa ja puolikas heikki kiinni pelkässä kamerassa. Olivat aloittaneet 2000-luvun alussa hommat. Heillä on räätälöidyt dronet, jotka eivät edes sateesta pelästy. Käyvät pääasiassa ulkomailla kuvauksissa ja kuvauspäivän hinta on 3500€. Heidän laitteessa on kiinni oikea elokuvakamera, jolla saadaan Hollywood laatua.

20150929_195755

Lopuksi Eero  Mäkelä kävi vielä vähän läpi erilaisia käyttötarkoituksia mitä tulevaisuudessa droneilla voi tehdä. En muista hyvin kaikki esimerkkejä, mutta mm. maataloudessa tarkastuksiin ja erilaisiin valvontatoiminnallisuksiin voidaan valjastaa dronejen hyödyt. Tuli opittua myös, että Suomi on yksi niitä harvoja maita missä lain mukaan drone saa mennä pois näkökentästä – vaikkei sitäkään suositella.

Illasta jäi todella hyvä mieli. Suosittelen Boostin tapahtumia lämmöllä!