Voiko naurua olla liikaa?

Tilannetaju kanssakäymistilanteissa on tärkeää. Huumori on hyvä keino rikkoa jää ja tehdä keskustelusta rentoa. Positiivisuus ja hyvä meininki on tärkeää työpaikalla. Jokaisen pitää varmistaa, että muilla on turvallinen ja hyvä olo keskustella asioista. Jos kaikki asiat kuitataan huumorilla eikä palautetta oteta vastan, ei muille tule luottavainen olo. Naurua voi olla liikaa, jos se ei sovi tilanteeseen.

Muistan tilanteen omasta työuralta, jolloin esihenkilöasemassa oleva henkilö aina vain hihitteli asioille. Koitin kysyä tärkeitä asioita, mutta vastauksena oli huumoripitoinen kuittaus. Halusin selvittää asioita etukäteen ja esihenkilö ei tarjonnut tarpeeksi tietoa. En koskaan saanut annettua palautetta tilanteesta, jossa olin myöhässä tapaamisesta, koska esihenkilö ei antanut oikeaa osoitetta ja jouduin kävelemään muutaman kilometrin esihenkilön virheen takia.

Kuinka paljon kokousten alkuun voidaan ottaa kuulumisten vaihtamista

Ei ole selkeää määritelmää kuinka paljon kokousten alkuun voidaan ottaa kuulumisten vaihtamista ja virittäytymistä tilanteeseen. Omasta mielestäni yli 10% kokouksen ajasta ei pitäisi käyttää aiheeseen, joka ei liity kokoukseen. Asiapitoisemmat henkilöt haluavat mennä nopeasti asiaan, heidän tarvetta tulee kunnioittaa. Kaikille pitää jäädä keskustelutilanteista hyvä fiilis sekä olo, että käsiteltävät asiat on käyty läpi ja päädytty haluttuun lopputulokseen.

Palaverit, joissa vain pallotellaan asioita eikä päätetä mitään eivät edistä asioita. Muilla ihmisillä voi olla iso työkuorma ja he haluavat käyttää aikansa tehokkaasti. Tällöin liiallinen nauru ja vitsailu tekee yhteistyöstä hankalaa. Muista tunnustella tilannetta, tee tilanteesta henkilökohtainen ja mene asiaan kun on sen aika. Huumori on hyvä höyste ja usein ihmiset muistavat mikä olo heille jäi. Tämän lisäksi on tärkeää saada käsiteltävät asiat hoidettua ja palaverin tavoite saavutettua.

Voit tilata alta itsellesi sähköpostiin ilmaisen johtamisen valmennukseni