Rillit huurussa

Introvertin mielikuvitus on yleensä vailla vertaansa. Sanonta ”introverteilla on kokonainen maailma sisällään” tarkoittaa sitä kirjaimellisesti. Useimmilla on jopa useita galakseja. Introvertin kyky elää sisäisessä maailmassa on sekä uhka että mahdollisuus. Hyvässä mielessä on mahtavaa omistaa orgaaninen virtuaalitodellisuus, jossa voi simuloida niin töitä kuin hurjimpia fantasioita. Ikävää on, kun jokin asia alkaa pänniä, ja tapahtuu arjen ”Kaunis mieli” ja salaliitot hyökkäävät.

Suosikkisarjani ”Rillit huurussa” kertoo nörttipojista, joiden elämä pyörii fysiikan ja sarjakuvien ympärillä. Sarja naurattaa minua kerta toisensa jälkeen, useimmiten fiksujen läppien ja samaistumisen takia. Itse pidän myös DC:n ja Marvelin sarjakuvista, juuri imaisin Netflixistä Daredevilin. Justice league oli mahtava leffa! Pidän urheillessa usein jotain supersankaripaitaa* päällä – näytän varmasti naurettavalta – ei kiinnosta. Se on minun tapa nauttia ja leikkiä.

Kyky kuvitella asioita mielessä ja uppoutua omien ajatusten syvyyksiin on yleistettävissä introvertteihin. Omaan turvalliseen paikkaan pesiytyminen ja hyvän kirjan lukeminen saa ihmisen liitämään jossain korkealla avaruudessa – se on mahtava tunne, kun oma mieli tekee kaiken todeksi. Kun mielikuvitus on ollut osa elämää, sitä ei oikeastaan edes ymmärrä, ettei kaikilla näin välttämättä ole. Kaikki eivät voi nähdä asioita mielessään tai kuvitella ja tuntea eri mahdollisuuksia.

Kun elämä kohtelee kaltoin, sitä uppoutuu omaan mielikuvitusmaailmaan ja antaa takaisin mielessän supersankarina ihmisille. Moni voi samaistua tilanteeseen, jossa sitä istuu lounaalla työkaverien kanssa ja katsoo ikuisuuteen lasittunein silmin. Joku katkaisee ajatuksesi, ”haloo, mitä ajattelit?” Introvertti helposti vastaa ”työjuttuja” vaikka oikeasti mielessään veti sinua turpaan typerän kommenttisi takia.

Emme lopeta leikkimistä, koska vanhenemme. Vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen.

Lapsen saaminen on yksi ihanimmista asioista. Nyt voin taas leikkiä jonkun kanssa ja nauttia pienistä asioista ja yksinkertaisista tunteista. Sitä voi vaikka laittaa Batman-logon auton takaikkunaan ja kuvitella olevansa Batmobiilissa – vaikka ajaakin oikeasti Volvo V70 perheautoa. Mielikuvitus ja oma asenne paketoi sen, miten päivänsä elää ja maailmansa kokee. Jos voi valita nauttivansa lähes joka hetkestä ja olevansa onnellinen – etkö sinä valitsisi?

* Minulta löytyy Superman, Batman, Ant-Man, Captain America, Spiderman ja Ironman tekniset paidat– eri versioita ja sekä pitkähihaisena että t-paitana. Lähti lapasesta AliExpressissä useampaan kertaan