Luonnon oma mobilaatti – Murkut ja jäsenkorjaus

Olen käynyt parisen vuotta jäsenkorjaajalla. Se on suomalainen vastine osteopatialle, kiropraktikalle jne. Tarkoituksena on avata kehon nivelet ja lihaskalvot – lopuksi niksautetaan selkärangasta nikamalukkoja pois. Minä käyn Jorma Tuovilalla ja hän on aivan ykkönen. Jo ensimmäisen kerran jälkeen olo oli kuin selkäranta olisi tulessa – sillai kivasti – lämmin ranka ja tunto joka paikkaan kehoa. Vanhalla kollegalla lähti vuosien jumit pois yhdellä käyntikerralla.

Jäsenkorjaus on ammatti mikä on kulkenut isältä pojalle vuosia. 1900 alussa kun maailma alkoi muuttua ja nuoret lähtivät eri ammatteihin, alkoi jäsenkorjauksesta tulla kadotettu taito. Sitä on neljää eri tyylisuuntaa. Jorma osaa kaikkia näitä ja hänellä on aivan oma ”tatsi” tähän hommaan. Välillä hän vähän närkästyneenä naureskeli, että kun ulkomailta tuli lihaskalvojen avaus –juttu niin kaikki olivat innoissan – vaikka jäsenkorjauksessa sitä on tehty jo satoja vuosia.

Kehoomme syntyy erilaisia jumeja ja lukkoja. Esimerkiksi minulla tulehtui niskalihas. Menin lääkäriin, sain lihasrelaksantit ja särkylääkkeitä. Homma tuli kuntoon, mutta taas uusiutui. Menin Jormalle. Yli kylkiluu oli kiinnittynyt huonosti selkärankaan takaa. Siihen perään oli tullut nikamalukko. Tämä lukko hinkkasi selkäliakseen lihasta käytettäessä ja tulehdutti sen. Yksinkertainen ja selkeä syy. Jorma poisti lukot ja keho paransi itse itsensä. Toisenlaisia tapauksia on se, että nikamalukko painaa johonkin hermoon aiheuttaen joko jonkin sisäelimen vajaatoiminnan tai esimerkiksi käsien puutumista. Eipä tarvitse kuin napsauttaa ranka ja paikat kohdilleen ja taas kaikki pelaa.

Hoidon jälkeen selkään aina levitetään tulehdusta poistavaa ainetta. Muutamia tippoja tuli vähän ravintolan salaattikastiketta muistuttavasta pullosta. Haju oli kovin outo ja tuttu. Kysyin mitä se on. ”Murkkua” vastasi Jorma. Olin että ”anteeksi?”. Muurahaisen kilvessä on luonnon omaa tulehduskipulääkettä. Kun sen uuttaa nesteeseen niin saa luonnon omaa mobilaattia. Pari tippaa kipeään kohtaan ja yöksi päälle elmukelmua niin on uusi raaja. Tai muuten vain hieroo kipeään kohtaan. Halusin kokeilla itsekin ja sain ohjeet vuosi sitten. Nyt vasta tein sitten tuota, oikeanlaisen pullon etsiminen enää kesken. Koska sitä tarvitaan tippoja vain.

Ensinnäkin pitää olla vähintään 80% alkoholia. Otetaan puolen litran pullo, joka on puolillaan viinaa. Avataan korkki ja tungetaan pullo muurahaispesään. Kaivetaan vähän kuoppaa, pullo sinne ja peitellään päälle. Muurahaiset menevät pulloon koska ovat persoja alkoholille. Tämä pitää tehdä juhannuksen jälkeen, jotta munat ovat kuoriutuneet. Samaan pesään ei saa laittaa samana tai kahtena peräkkäisenä kesänä peräkkäin, jottei muurahaiskanta vähene liikaa. Pullo voi olla pesässä pari päivää tai viikon, kunnes täyttyy. Tämä jälkeen antaa liota viikon verran. Sitten vain siivilälle murkut veks tai neesti oikeaan pulloon ja mobilaat on valmis.

Että semmoista.. kyllä me suomalaiset ollaan osattu tätä hommaa jo vuosisatoja. Ehkä pitäisi muistella menneitä aikoja ja tutustua mitä jo osaamme, sen sijaan että aina kurkotamme ulkomaille. Ken kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa =)