Koronaviruksen ahditus hallintaan

Planeetallamme on monia erilaisia uhkia, yksi niistä on sairaudet ja pandemiat. Niitä on ollut kautta aikojen ja niitä tulee olemaan aina. Mielestäni tärkeintä kuitenkin on miettiä, miten itse suhtautuu ahdistaviin uutisiin. Jos joka päivä lukee kaikki negatiiviset uutiset ja ahdistuu kaikesta, niin helpointa on vain olemalla lukematta uutisia.

Minulle meditaatio on keino hallita mielen sisällä pyörivää kaaosta ja stressiä, joka tulee tekemättömistä töistä, vaaroista ja riskeistä. Pääsääntöisesti kuitenkin minun elämääni vaikuttaa vain työmatka, harrastukseni ja lapsen päiväkodista tulevat pöpöt. Jos päästän kaikki muut vaarat mieleeni, saan kärsiä ahdistuksesta koko loppuelämäni.

Meditaatio eli mielen optimointi ei ole hopealuoti vaan hallintatyökalu. Meditaatio ei varmasti ratkaise kaikkia maailman ongelmia, mutta minulle se on keino hallita mieltä. Minä valitsen mitkä asiat pyörivät mielessäni ja paljonko ne saavat aiheuttaa minulle mielipahaa. En voi aina valita, mitä asioita mieleen tulee, mutta voin taatusti valita mitkä asiat jäävät sinne pyörimään ja mistä päästää irti.

Mielestäni on turha stressata asiasta, jolle en voi mitään. Ei ole mitään, mitä minä voisin tehdä elämässäni sen eteen. Murehtiminen varsinkaan ei auta. Parempi vain optimoida asia pois mielestäni.