Kännykän apurit – akunsyöjiä, mutta hyödyllisiä

Kävipä tuossa kesälomalle niinkin hauskasi, että kännykkä oli sattunut tippumaan taskusta kalliolle kivien väliin saaressa. Kun sitten myöhemmin huomasin tämän hukkumisen, en löytänyt sitä mistään. Epäilin olisiko se äänettömällä kun ei mökistä eikä laiturilta löytynyt. Onneksi olin asentanut siihen WheresMyDroid sovelluksen. Kirjauduin Commanderiin, paikansin kännykän ja laitoin sen soimaan. Jolloin se soi äänettömyydestä huolimatta. Pienen etsimisen jälkeen se löytyi kallionkolosta.

Paikannussovellus voi syödä akkua, mutta ilman sitä ei olisi nyt kännykkää. Oma suositukseni on käyttää kahta. Minulla on myös Googlen paikannuspalvelu käytössä. Myöskin kännykässä pyörii Google Fit, joka tunnistaa kun juoksen tai pyöräilen ja laskee päivittäisen hyötyliikunnan.

Tämän lisäksi kännykkään kannattaa laittaa virus- sekä haittaohjelmaturva. Omassa kännykässä pyörii Avastin Antivirus sekä Malwarebytes. Näin eivät pääset pöpöt hyökkäämään kännykkään. Kumpikin ohjelmista tarjoaa omaa Boost sovellusta. Käytän Clean Masteria, koska se tarjoaa yhden napin boostauksen suoraan työpöydälle. Voi olla, että jokin muukin tarjoaa.

Näillä ohjelmilla pidän OnePlus One kännykkäni tietoturvan kunnossa, puhelimen nopeana sekä löydettävissä sen kadotessa. Suosittelen!