Vihtorin Långvik!

Mietinkin jo, että mistä sitä bloggaisi tällä viikolla. Meillä oli Tiedon perehdytyspäivät Helsingin konttorilla ja minulla oli sitten varattu hotelli ke-to yöksi. Soitin jo keskiviikkona päivällä hotellille ja ilmoitin, että tulen vasta illalla myöhään illallisen jälkeen. Olin varannut Holiday Inn hotellin aivan Helsingin rautatieaseman vierestä. ”Teillä on luottokortilla varattu, kaikki on kunnossa. Tulette kun tulette.”

IMG_20150610_181809Mielenkiintoisen perehdytyspäivän jälkeen sitten siirryimme Best Western Katajannokkaan – entisestä vankilasta tehtyyn hotelliin. Siellä meillä oli vanginvartija, joka jakoi meidät tiimeihin ja antoi rastitehtävän kartan. Tehtävä oli mukavan nopea 35min. Meidän joukkue voitti, tietenkin! Joukkueen nimi oli VOLVO (Markkanen). Herkullinen kolmen ruokalajin illallinen meni hyvässä seurassa. Sitä alkoi tutustumana muihin ihmisiin paremmin. Lopuksi siirryimme vielä Helsinki Teatteri –ravintolaan istumaan iltaa.

IMG_20150610_184435Kun sitten tuli aika hiipiä hotellinkulmille ja sinne pääsen, niin vastaus on tyrmäävä! ”Hotelli on täynnä, olemme ylibuukattu”. ”öö, ok… mutta mullahan oli kortilla varattu huone”. No olivat ylibuukanneet ja tulojärjestyksessä antaneet huoneet. Vähän jäi outo olo, että mitä varten sitten tuo luottokortti asia sitten oli olemassa. He järjestävät minulle toisen hotellin, loistavaa.

Taksi vie sinut LÅNGVIIKKIIN! Mitä helvettiä? 45min taksissa suuntaansa. Siinä lyhentyivät yöunet kertaheitolla 2h – tunti kummastakin päästä. Kun olin juuri sijainnin kanssa suunnitellut tämän. Takseista tai majoituksesta ei tullut laskua sitten sähläyksen jälkeen, mutta jätti kyllä aika ikävän olon. Tänään sitten reklamoin asiasta ja saan toki hyvityksen vielä. Harmitti ihan älyttömästi koko eilinen päivä, mutta nyt ei tunnu niin pahalta kun saan sitten hyvityksen. Kyllä se niin vaan on, että hyvällä asiakaspalvelulla huonotkin kokemukset sitouttaa asiakasta enemmän – kun hoidetaan jälkipyykki tarpeeksi hyvin.

Tarinan opetus – lunasta hotellihuone ajoissa, jos mahdollista. Virheitä sattuu, niitä ei pidä pelätä. Vaan kun sattuu, niin niihin kannattaa keskittyä, ottaa asiakas huomioon ja hyvittää virhe.

IMG_20150611_092411Aivan loistavat kaksi päivää perehdytyksessä. Nyt tiedän Tieto-konsernista ja sen eri yksiköistä paljon. Olen tutustunut muihin aloittaneisiin mm. Suomesta, Norjasta, Ruotsista ja Virosta. Minulla on siis kavereita ja ensimmäistä kertaa tunnen kuuluvani porukkaan. Vaikkei tuossa aloittajaisryhmässä olekaan ketään omasta tiimistäni. Onboarding-prosessi on todella tärkeä. Samoin kuin JC-postauksessa kerroin PRES-akatemiasta, niin tässä oli samaa meininkiä. Itse tieto on tärkeää, mutta ryhmäytyminen ja asenteen muokkaaminen siihen, että kuuluu porukkaan ja tuntee ihmiset on tärkeintä.

Kun fiilis on kunnossa, niin kaikki tuntuu hyvältä!

Ps. toinen nimeni on Viktor (oikeastaan se on kolmas nimi), suomeksi se on Vihtori.