Tasan puoli vuotta blogia takana

Heippa rakas lukija. Tosiaan ensimmäinen postauksen olen tehnyt 20.5. ja nyt on 19.11. niin tänään tosiaan on puolivuotisen viimeinen päivä ja huomenna alkaa seuraava puolivuotinen. Tässä ajassa olen ehtinyt kirjoittaa jo 32 artikkelia. Huomaa selvästi, miten kirjoittaminen alkaa mennä helpommin. Aluksi kirjoituksien tekemiseen meni tunti tai pari. Piti useasti korjata kirjoitusvirheitä ja muokata lauseita uudelleen. Nykyään kirjoitus menee aika pitkälti puolessa tunnissa ja on kerralla oikein. Jotain pieniä kirjoitusvirheitä ehkä pitää korjailla, mutta jotkin jää sinne.

Tarkoituksena oli alun perin tietenkin niittää mainetta ja kunniaa. Saada satatuhatpäinen kävijäkunta ja levittää Batmanin ilosanomaa. Edellisten lisäksi halusin harjoittaa kirjoitustaitojani, koska olen ensi vuonna Kaarinan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Se tarkoittaa erilaisten raporttien, sähköpostien ja kirjoitusten tekemistä. Olen aina ollut hyvä kirjoittamaan, tekstiä tulee. Mutta halusin vielä helpottaa työtäni. Nykyään osaan paketoida asiat KOHTUULLISEN hyvin, jotta voin vai kirjoittaa ja lähettää eteenpäin. Kyseessä ollut siis harjoittelu.

Kirjoittelun sivussa sain kertoa asioista, jotka itse koen tärkeäksi tai kiinnostavaksi. Siinä samalla tulee vähän jäsenneltyä omia ajatuksiakin, kun sitä kirjoittaa niitä julkiseen webiin. Huomasin, että omasta drone-harrastuksesta oli kirjoiteltua. Tajusin, että se mitä luulin tietäväni psykologiasta on 15 vuotta vanhaa tietoa. Kirjoittelin myös aivan viimeisimmäksi filosofisista periaatteista ja vertauksista. Kaiken kaikkiaan sain 30 artikkeliin ja puoleen vuoteen tiivistettyä kaiken mitä elämässäni nyt pyörii.

Lupaisin tuossa itselleni jo jossain kohdassa, etten todellakaan edes harkitse englanniksi kirjoittamista. Kuitenkin myöhemmin tulin siihen tulokseen, että minulla on nyt hyvä draivi päällä ja kohdistan kirjoitukseni vain alle promilleen maailman ihmisistä. Jos siis laskee, että täällä on 7 miljardia ja Suomessa on 6 miljoona ja miljoona on yksi miljardin tuhannesosa, niin 6/7000 on alle promille tällöin. Eli nostan blogini lukijayleisöä satakertaiseksi kun blogini täyttää vuoden 20.5.2016.

Henkilöbrändäyksestä en ole kirjoittanut pahemmin.. ja voi olla, että se aihe jääkin vähän toistaiseksi. Syynä on yksinkertaisesti virikkeiden puute. Olen itse brändännyt itseäni jatkuvasti paljastamalla enemmän ja enemmän itsestäni Internettiin. Jos haen johonkin töihin ja työnantaja löytää blogini, niin tämä antaa minusta määrätyn laisen kuvan. Se on sen tarkoituskin. Minä olen kuka olen ja nämä ovat asiat ja arvot, joiden mukaan elän.

violent-computer-gamesToiset välttelevät laittamasta mitään itsestään Internettiin. ”Ettei sitten minusta ole roskaa ja ties mitä infomaatiota siellä kaikkien löydettävänä”, tottahan tuokin puoli. Mutta jos sinulla ei ole digitaalista jalanjälkeä ja kaikkea itsestäsi Internetissä, sinua on helppo mustamaalata. Jos sinulla on vähänkään erilaisempi nimi ja joku ei pidä sinusta, niin pari feikkisaittia, mihin lykätään kuraa sinusta. Tämän jälkeen kun Googlen indeksoinnit ovat käyneet sivut läpi, on sinun maineesi mennyttä. Joku laittaa Googleen nimesi ja sieltä alkaa tulla lokaa tuutin täydeltä. Tällöin se tieto on ”validia” vaikkapa työnantajalle, koska hän ei löydä mitään muuta.

Minulla on tällä hetkellä jo blogissa 32 artikkelia ja muut sivut. Minulla on myös oman yritykseni sivut, joissa nimeni näkyy. Kamarini sivuilla minun nimeä näkyy useissa artikkeleissa. Minut mainitaan varmasti monissa muissakin Nuorkauppakamari julkaisuissa. Työni puolesta tuskin nimelläni olevia julkaisua listautuu kovin montaa, mutta harrastusten puolesta kyllä. Minä olen täyttänyt itse itsestäni tietoa ja luonut jalanjälkeäni. Jos joku haluaa lähteä tahraamaan nimeäni, se tulee olemaan kova työ, koska minusta on jälkiä niin monessa sivustossa. Ja vaikka joku siinä onnistuisi, niin tällöin löytyy dataa puolesta ja vastaan. Kun joku nopeasti tutkii, ymmärtää mistä on kyse.

Suosittelen kirjoittamaan blogia – aivan mistä vain. Se on hauskaa ja siitä on hyötyä. Eikä se ole vaarallista vaan päinvastoin!