Susi lampaiden aatteissa

Pimeällä keskiajalla hallittiin ihmisiä Jumalan pelolla ja kirkolla oli yliote kansasta. Nykyään Jumalalle ja uskonnolle haistatetaan pitkät ja uskovainen onkin vähemmistön puolella. On tullut kuitenkin uusi vallan väline – nimittäin COVID-19. Koronauskovaiset julistavat aatettaan kaikkialla ja kansaa hallitaan koronan ja pelon avulla. Media syöttää jatkuvasti uutisia ja maan hallinto tekee uusia rajoituksia. Toisinajattelijat ammutaan alas ja kyseenalaistetaan moraalittomina murhaajina kysyen ”minkä arvoinen sinulle on ihmisen elämä”. Mielestäni aivan samat hallinnan keinot toteutuvat kuin synkällä keskiajalla – toisinajattelijat leimataan.

Olen huomannut erittäin ikävää kahtiajakoa. Maalatessani isolla pensselillä sanoisin oman sukupolveni eli n. 30-40-vuotiaat ihmiset ovat alkaneet ajatelle kuin sudet. Näemme mitä tapahtuu yhteiskunnassa ja tunnemme ahdistusta ja tuskaa. Me kannattelemme tätä yhteiskuntaa ja meidän oikeuksiamme ja vapauksiamme rajoitetaan. Kaiken lisäksi koko tämä pelleily jää meidän maksettavaksi. Me työssäkäyvät aikuiset verorahoilla rahoitamme kaiken tämän, mitä nyt tapahtuu. Ja yrityksiä tippuu kuin kärpäsiä sateella, en tiedä mihin Suomi on menossa, kun velkaakin otetaan paljon lisää. En kuitenkaan halua kirjoittaa taloudesta enempää, koska en siitä tiedä kauheasti – kerron mitä näen.

Lähes jokainen sukupolveni edustaja on erittäin tyytymätön rajoituksiin. Ymmärrän jotenkin yökerhojen rajoitukset – vaikken niistä pidä. Mutta aikuisten liikuntapaikat – oikeasti? Joulutori – oikeasti? Koronapelon vallassa ja ”vastuullisina” ilman järkevää ajattelua suljetaan ja perutaan tapahtumia ja paikkoja. Nykymaailmassa on helppo viitata kintaalla Jumalalle ja perustella kerettiläisyyttä (tieteen uskovaiset, koronauskovaiset) tieteellä, koska ihmiskunta on kehittynyt ja ymmärtää nyt paljon enemmän universumista. Jos tästä mennään tuhat vuotta eteenpäin, kuinka typerältä silloin tämä nykyinen touhu mahtaa näyttää.

Rajoitukset jakavat kansaa kahtia. Meille muodostuu lampaat, jotka sokeana seuraavat annettuja ohjeita ja uskovat kaiken, mitä media heille syöttää. Toinen puoli ovat sudet. He, jotka kuitenkin osaavat ajatella omilla aivoilla ja arvottaa asioita, mikä on oikeasti tärkeää. Kuitenkin koko tämän kansakunnan ylle lankeaa tekopyhyyden verho, jolla sudetkin joutuvat käyttäytymään kuin lampaat. Maskeja ja turvavälejä pidetään vain näennäisesti ja sen takia, koska muutkin pitävät. Valokuvissa laitetaan maskit ja pidetään turvavälit, mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Tai sitten vain lampaat kuvittelevat noudattavansa ohjeistuksia, mutta sitten unohtavat kaiken Gigantin jonossa, kun saadaan ilmaisia radioämpäreitä…

Yökerhoissa voisi olla koronaturvallista. Siellä on johdettu toiminta, koulutettu henkilökunta. Nyt sen sijaan alkaa ilmaantua laittomia yökerhoja, sikariklubeja, kotibileitä ja kaikkea sitä, missä korona voi tosiaan tarttua. Mitä enemmän ihmisillä läheisillä kaatuu yrityksiä, työt lähtevät alta tai rajoitukset aiheuttavat masennusta – sitä enemmän lampaillakin alkaa kyteä epäilyksen ajatuksia mielessään. Kansakunnan paha olo kasvaa päivä päivältä. Enää ei kulje sudet lampaiden vaatteissa, vaan sudet ovat lampaiden aatteissa.