Pyykinpesun LEAN

Lähes 7 vuoden jälkeen sain viimeinkin tahtoni läpi, teemme pyykinpesun järjestelmällisesti (minäkin siis vihdoinkin osallistun). Kävimme eilen suullisesti läpi ja kirjasin ylös enismmäisen vaiheen. Seuraavassa versiossa otamme kantaa mm. viikonpäiviin ja kellonaikoihin sekä miten henkarilla kuivavat paidat saadaan mukaan prosessiin.

Tavoitteena tehostettu ja ”kerralla valmiiksi” tyyli, joka pitää kodinhoitohuoneen (myöh. KHH) siistinä. Seuraava algoritmi on Open Source eli vapaasti käytettävissä ja muokattavissa. Parhaan tuloksen saamiseksi pyydän kommentoimaan tähän postaukseen tai FB-postaukseen, jolloin lukija saa viimeisimmät päivitykset ja parannukset. Voit myös viedä tämän halutessasi GitHubiin.

 

Spiikinrinne pyykkiprosessi v 0.2

 

Prosessiin kuuluvat AINA* seuraavat vaiheet

  1. Pyykkikone päälle
  2. Kuivaustelineen tyhjentäminen jokaisen omaan Ikean kassiin**
  3. Kassit viedään ko. henkilön huoneeseen***
  4. Pyydetään kumppania lajittelemaan Wilin vaatteet hyllyyn.

 

Kun pyykkikone on valmis, pyykit nostetaan kuivaustelineelle kuivumaan****

 

*  Ei ole poikkeuksia kuten nälkä, kiire tai vieraita kylässä. Jos tämän mukaan ei voi toimia, silloin on väärä hetki pestä pyykkiä.

** Poikkeus: kuivaustelineellä on märkiä pyykkejä, kun pestään useampi koneellinen peräkkäin. Tällöin on hyvä käyttää kuivausrumpua ja tyhjentää kuivausrumpu kuivaustelineen tyhjentämisen sijaan.

*** Jos kassissa on vähintään puolet täynnä, viedään ko. henkilön huoneeseen. Pesemäsi pyykit eivät ole kuivia vielä puoleen vuorokauteen ja turha roikottaa rumaa Ikean kassia KHH pöydällä

**** Mikäli pyykkien nostamisessa kuivaustelineelle on jokin este, pyydetään kumppanin apua, jolle asia ilmoitetaan kun pyykkikone laitetaan päälle (ei esim. vasta sitten kun pyykkikone on jo ollut valmiina).