Pitääkö heikompaa sukupuolta suojella?

Pitääkö heikompaa sukupuolta suojella?

Sainko sinut kiinni ärsyttävällä otsikolla? Oletko sinä heikompi sukupuoli? Olen häämatkalla Italiassa Veronassa ja ollaan kierretty Garda järveä. Täällä naiset ovat naisia ja miehet ovat miehiä. Kulttuuri tuo kummassakin sukupuolessa omansa esiin. Mutta mitkä ovat sukupuolet ja montako niitä on?

En lähtisi kiistämään ikinä hormonien tuomaa käyttäytymismallia. Harrastan CrossFittiä ja kun testosteroni virtaa suonissani, minusta on kiva viskoa toista sataa kiloa ylös ja alas. Satun kuitenkin olemaan boksilla, jossa enemmistö on naisia, ja heistäkin se on kivaa – ehkä estrogeeni aiheuttaa saman oloon?

Joidenkin teorioiden mukaan naiset – korjaan biologisesti kohdun omistavat henkilöt – ovat enemmän sinut kehonsa kanssa kuukausittaisen kiertonsa takia. Tätä asiaa eivät testosteronin ylijäämän omaavat ihmiset osaa ymmärtää – pitäisikö heidän edes? Toisilla kuitenkin on tunne, ettei ole syntynyt oikeaan kehoon. Onneksi nykyään tämänkin voi korjata. Ja onneksi joidenkin mielestä tämä on aivan kauheaa. Onneksi jotkut vielä uskovat jumalaan.

Katsoin HBO Nordicilta sarjaa nimeltä Handmaids Tale. Siinä tiivistetysti uskontofanaatikot ovat ottaneet jenkit haltuunsa ja palauttaneet ”vanhat hyvät ajat”. Fiksut osaavat naiset on alistettu erinäisiin orjan tai palvelijan rooleihin ja aseistetut miehet hallitsevat maata. Sarja on todella raaka ja brutaali, mutta herättää kauniisti. Keneltäkään ei tule viedä pois heidän intohimoa tehdä asioita tai elää toivomaansa elämää.

Meidän kotona on poikia ja tyttöjä, muttei kenenkään haluja tai unelmia poljeta sukupuolen takia. Minä rakastan punaista ja pojallani on (Ferrarin) punaiset rattaat, ostin juuri pinkkiä maalia autotallin sisämaaliksi. Meillä rakastetaan erilaisia asioita katsomatta sukupuoleen eikä meidän suvussa mennä erikseen saunaan.

Olen mies isolla M:llä. Siinä ei ole mitään pahaa olla mies tai nainen ja tykätä miehisistä asioista. Minulle tulee surullinen olo siitä, ettei lapsia enää saa sanoa pojiksi tai tytöiksi. Minua pelottaa, että maailmasta löytyy niin monta väärinymmärtäjää. Viime aikoina on noussut tapetille, että ihmiset haluavat tahallaan väärinymmärtää somessa. En voi tälle mitään muuta kuin provosoida =) TROLOLOL

Mielestäni meidän pitää suojella itse itseämme siltä, että estämme muita olemasta mitä haluavat. Vaatii tilannetajua ja ymmärrystä nähdä tilanteet, joissa pitää muita suojella. Pahin virhe on kuitenkin pimittää tietoa ”suojellakseen” toista. Jokainen meistä on oma yksilönsä ja kykeneväinen tekemään itse omat päätöksensä. Älä holhoa tai suojele toista vaan tue ja kannusta.

Heikompi sukupuoli on vain mielessämme. Se on asenne, jolla voi tuntea itsensä vahvemmaksi. Oikea voima tulee salilta tai korvien väliltä, ei jalkojen välistä (psl. moottoripyörät). Jos haluat olla voimakas, niin ainoa rajoite on oma mieli ja muiden mielipiteet. Tee asioita, joista nautit ja jotka tekevät sinut onnelliseksi. Kun olet onnellinen, onni tarttuu ihmisiin ympärilläsi. Win-Win