Pikakorjaus vatsasi toimintaan

Suoliston bakteerit on nostettu viime vuosina useaan otteeseen esille ja uusia tutkimustuloksia esitelty. Yhteenvetona lähinnä on, että jos et pidä suoliston bakteerikantaa kunnossa, niin se vaikuttaa niin mielialaasi kuin terveyteesi. Jos syöt vääränlaista ravintoa tai kärsit jatkuvasta stressistä, niin suolesi seinämät vuotavat bakteereja verenkiertoon aiheuttaen kroonista tulehdusta. Ravinnon merkitys on kaikki kaikessa, keskityn tässä kirjoituksessa pikakorjaukseen.

Voit lukea enemmän ravinnon ja suoliston vaikutuksesta mielenterveyteen aiemmasta kirjoituksestani, jossa referoin Markus Rantalan esitelmää.

Maitohappobakteereja tulee saada ravinnon mukana ja turhia antibioottikuureja tulee välttää. Ystäväni oli saanut Intiassa useampaa eri antibioottia vatsatautiin. Suomeen päästyään lääkäri vain totesi, että nyt taitaa kaikki bakteerit olla kuollut ja palautumiseen menee pitkä aika. Ystäväni aloitti heti maitohappobakteerit ravinnelisänä, niitä saa mm. apteekista.

Maitohappobakteereja kannattaa syödä lisäravintona kuuriluontoisesti pari kolme kertaa vuodessa – vaikka ei olisi mitään oireitakaan. Apteekista saa hyvin opastusta, mitä maitohappobakteereja kannattaa syödä. En tiedä itse niin syvällisesti, mutta eiköhän kannata joka kerta eri merkkinen purkki ottaa, niin tulee ”syötyä monipuolisesti”. Kuulin jostain myös, että lihominenkin voisi olla liitoksissa siihen, että on vääränlainen bakteerikanta suolistossa, joka nappaa kaiken energian talteen eikä keskity vain oikeisiin.

Toinen mitä syön, on entsyymit, pari purkkia vuodessa. Homeopaattini opetti, että kun niitä on tarpeeksi ruoan mukana, niin lopputuloksena muodostuu oikeanlaisia maitohappobakteereja. Syön pari kertaa vuodessa kuurin, tilaan purkillisen entsyymejä ja otan töissä aina lounaan päälle yhden kapselin. Parempi vaihtoehto olisi pureksia ruokaa paremmin, 25 kertaa jokaista suupalaa, mutten usko pystyväni siihen.

Kannattaa panostaa muutama purkki vuodessa omaan terveyteen. Itse ruoka ja ravinto on se a ja o, mutta näistä voi aloittaa. Purkkien hankkiminen ja kapseleiden napsiminen on kuitenkin paljon nopeampi ja helpompi vaihtoehto, kuin koko ravinnonsaannon remontti. Jos näiden avulla huomaat olevasi terveempi ja voivasi paremmin, ehkä alat vaihtamaan syömiskulttuuriasikin pikku hiljaa parempaan päin.

Näitä tilaan Digestive Enzymes ja maitohapotiksi suosittelen Lifen Puhdas+ Vahva. Saat entsyymit myös Lifestä.