Moralla moraalinvartijaksi

Omaa olemusta voi muokata muullakin tavoin kuin vaatteilla ja meikeillä. Uudet hienot vaatteet toki nostava leukaa ja parantavat ryhtiä. Mitä jos olemuksen muutoksen voi tehdä toisella tavoin. Sen voi tehdä ajatusharjoituksilla, ajatuksilla tai voimaesineellä. Voit vaihtaa olemustasi ja sinusta voi huokua energiaa ja olemus, jota muut eivät ole aiemmin huomanneet. Sen huomaa eleistäsi ja käytöksistäsi. Muut ihmiset alitajuisesti huomaavat, että nyt jokin on muuttunut ja luultavasti saavat juuri sen viestin, jonka haluat lähettää – jos teet sen harkitusti ja oikein.

Olen itse ollut aina semmoinen outolintu, että voin valita aika pitkälti, kuka olen ja miten esitän oman olemukseni – ainakin näin luulen. Musiikilla on erittäin suuri vaikutus olemukseeni, mutta niin on psyykkaamisellakin eli mielikuvaharjoittelulla. Varsinkin kun tulee uusi ympäristö ja uudet ihmiset, niin sitä voi syntyä uudestaan ja olla uudenlainen ihminen. Se on ihan normaalia, mutta voiko sitten kesken matkan alkaa olemaan erilainen. Aloin ajatella asiaa, kun eräs ystäväni kertoi aika mielenkiintoisen tarinan.

Turussa tapahtui viime kesän lopussa puukotuksia torilla. Ystävälläni oli hääkutsu seuraavalle päivälle aivan Tuomiokirkon lähistölle. Hän vähän pohti, että onko jossain vielä terroristisolu ja onko turvallista lähteä keskustaan – varsinkaan väenpaljousjuhlaan. Hän tiedusteli asiaa häiden järjestäjiltä, mutta muut eivät kokeneet uhkaa realistiseksi. Ystäväni tee-se-itse-MacGyverinä keksi, että laitanpa povitaskuun puukon. Hän ei näyttänyt sitä kellekään koko iltana, mutta se oli hänen turvansa, jos puukottaja iskisi häihin. Häissä useampi ihminen tuli kysymään häneltä, onko hän ollut rauhanturvaajana tai töissä armeijassa. Ystäväni alkoi miettiä, ilmeisesti hänen olemuksensa on ollut niin erilainen häissä, että häneltä tullaan kysymään moisia asioita.

Tapaus tietenkin oli laiton. Ei normaalien ihmisten kuulu kävellä punakahvainen halpispuukko taskussa kaupungilla tai juhlissa. Ystäväni mietti, voisiko asiaa jalostaa pidemmälle. Pitämällä erilaisia voimaesineitä voisi vaikuttaa omaan olemukseensa ja siihen mitä viestittää alitajuisesti. Olin ehdottomasti samaa mieltä, mutta samalla ajattelin, etten itse tarvitse välttämättä amulettia – minulle riittää ajatusleikkikin siihen. Toisaalta esine voi olla tehokkaampi.

Aloin muistella, että nuorempana sitä on taskussa ollut viinapullo tai jotain muuta kiellettyä jossain tilaisuudessa. Kyllä sitä silloin käveli eri tavoin ja jopa suojasi määrättyä kehonosaa, jossa pullo oli. Tällöin myös reagoi katseisiin paljon skitsofrenisemmin, esim. ”toi tietää, se on pakko tietää, ku se kattoo mu tollee”. Alaikäisenä poliisin nähdessä sitä alkoi jo hikoilemaan kuin pahin terroristi, vain koska oli alkoholia hallussa. Mitä jos nyt tuo esine olisikin talismaani ja voimaesine sen sijaan. Minulla on joskus ollut taskussa yökerhossa (yökerhon vessasta löydetty) dildo. Oli aika hupaisa ilta ja taisi se jäädä taskunpohjalle vielä seuraavanakin päivänä.

Voiko vastaavasti vaikuttaa sinkkumiehen kondomit tai niiden puutos taskussa? Sen kerran kun lähdet kavereiden kanssa yhdelle, eikä tuota kumisuojaa ole mukana, niin kyllähän naiset pyörivät kimpussa. Ja kun siten sen haet kioskista, niin kaikki naiset kaikkoavat. Kyllä esineellä on iso merkitys, mutta henkilön pitää olla sitoutunut ko. esineeseen. Pelkästään tonnin laittaminen taskuun ei välttämättä tee sinusta parasta myyjää tai menestyvän oloista. Sinulla pitää olla esineeseen tai sitä edustavaan aiheeseen jonkin tunneside. Itse painan 100 kiloa ja olen harrastanut Thai-nyrkkeilyä ja Krav Magaa – en tarvitse moraa taskuuni.

Oma äitini linkkasi perheemme WhatsApp ryhmään artikkelin Tehokas tapa saada lapselle hyvä itsetunto. Tuon artikkelin pohjalta oikeastaan palasin tähän aiemmin esittelemääni ja jo unohtamaani asiaan. Aloin miettiä tuota olemusta ja kuinka tärkeä asia se on meille ja varsinkin lapsillemme toimiessamme esikuvana. On erittäin tärkeää tuntea olonsa hyväksi ja turvalliseksi. En niinkään suosittele ottamaan moraa taskuun, jos on turvaton olo, vaan keskittymään omaan fiilikseen ja sitä kautta olemukseen.

Muut ihmiset toimivat enemmän tai vähemmän peilinä siihen, miten sinä heitä kohtelet ja mikä on sinun olemuksesi. Kun muut ovat ilkeitä ja inhottavia, voiko sinusta itsestäsi huokua jokin huono fiilis. Onko se vain heijastusta muista – että kaikilla muilla ei olekaan huono päivä? Voisiko minulla olla tuolloin jokin voimaesine, jonka laittamalla taskuun minulle tulisi parempi olo itseeni. Tällöin huokuisin enemmän tyytyväisyyttä ja kaikki muutkin alkaisivat hymyillä minulle. Tosin minulla on jo, markkinoiden paras kännykkä taskussa sitä tulee käveltyä hymyssä suin sateisenakin päivänä – se kun sattuu olemaan vedenkestävä!

Kaboom!