Miksei ihmiset tee asioita loppuun asti?

Ihmiset eivät tee asioita loppuun asti. Jos tekisivät, niin säästäisimme ainakin neljäsosan työaikaa joka päivä. On todella mielenkiintoista, miten ihmiset selittävät itselleen, ettei asiaa tarvitse tehdä loppuun asti tai se ei ole heidän vastuulla.

Monia turhauttaa kysellä jatkuvasti asioiden perään ja kantaa esihenkilönä vastuu kaikesta. Muistan kirkkaasti, miten esihenkilönä jouduin jatkuvasti elämään epävarmuudessa, hoitavatko muut heille annetut tehtävät. Minua turhautti kuunnella tekosyitä ja selityksiä, kun muut olivat tehneet jotain aivan muuta, kuin oltiin sovittu.

Ajattelin tuolloin, että tähän on saatava muutos!

Vasta kun aloin ymmärtää, miksei muut sitoutuneet asioihin, pystyin tekemään muutoksen. Minun piti päästää irti ja antaa muiden omistaa asiat, jolloin he hoitivat ne maaliin asti. Kontrollista luopuminen on vaikeaa, mutta lopputulokset ovat palkitsevia. Kontrollin pitää siirtyä esihenkilöltä alaiselle yhteisten pelisääntöjen ja prosessien muodossa. Näin voidaan varmistaa, ettei yhden ihmisen tarvitse holhota muita.

Tulin itse siihen tulokseen, että voin auttaa omien kokemusten pohjalta muita tässä. Kehitin kolmen kuukauden mittaisen oppimispolun, joka varmistaa ihmisten tekevän asiat itseohjautuvasti loppuun asti. Perinteiset päivän valmennukset antoivat kyllä ajatuksia ja inspiraatiota, mutta eivät muuttaneet arjen tekemistä. Kulkemalla yhdessä kolme kuukautta oppimispolkua kanssani, voimme saada muutoksen nopeasti aikaan.

Ota yhteyttä

yhteistiedot sivun alareunassa

Yrityksen kotisivut www.karlex.fi