Lomalla naapurissa

Voitimme Lauran kanssa kamarin Vallanvaihto-gaalassa alkuvuonna lahjakortin Kultaranta Resortiin. Halusimme pitää pienen loman keskellä .. öö viikonloppua. Koitimme testata, osaammeko olla turisteina lähialueella.

Päätimme käyttää lahjakortin viime viikonloppuna. Varasin hotellin aikoja sitten ja viime lauantain pakkasimme, otimme polkupyörät auton taakse ja huristimme Naantaliin. Ensimmäisenä vastassa oli, että meidän huone oli upgreidattu. Okei, kiva, miksi? Se vain oli, en oikeastaan ollut kiinnostunut, vaan olin tyytyväinen. Saatiin huoneisto, jossa oli myös sauna. Siirryimme huoneistoon ja se oli todella uusi, moderni ja mukava.

11313734_1411767955815638_113445220_n

Halusimme mennä rangelle lyömään palloja. Tämäkin sisältyi meidän pakettiin. Aivan mahtavaa palvelua. Saimme viisi mailaa ja kuusi tokenia, joilla saa palloja rangelta. Siinä sitten koitimme osua palloon. Ei ollut helppoa ei. Aloin pikkuhiljaa osumaan palloon, mutta välillä pallo ei lentänyt juurikaan. Sattumalta kamarikollega Tero Mikola oli myös tuolla. Hän neuvoi vähän mm. pitämään vasenta käsivartta suorana ja käyttämään enemmän koko kehoa. Johan alkoi korillisen jälkeen pallo lentämään. Edelleenkin se lensi vähän mihin sattui. Rautamailoilla sain pallon lopuksi lentämään suoraan ja pitkään. Hybridillä osuin hyvin, mutta pallo kaarsi milloin vasemmalle ja milloin oikealle.

Todellakin haastava laji tuo golf. Yhteen kierrokseen voi mennä nelisen tuntia. Se vaatii aikaa ja hermoja. Uskon olevan sopiva laji minulle joskus tulevaisuudessa. Nyt mielummin harrastan CrossFittiä ja painan menemään kun virtaa riittää. Tokihan jokin hybridi näistä kahdesta – hutki mailalla, tehdä punnerruksia välillä jne voisi olla jännä. Leuanvetotankoja keskellä vesiestettä  =) Tosin väkisin väännetty ja kummankin lajin hienoutta syövät keksintö – ei mikään ampumahiihto siis.

Lähtiessämme jo kotoa mietimme automatkalla, voisimmeko olla Virossa tai Norjassa. Pidimme loma-ajatuksen koko ajan mielessä. Vaikkakin tätä huijausta vähän hämäsi, että rangella oli tuttu vieressä lyömässä. Kuitenkin sitä oli jo asennoitunut siihen, että nyt olemme aivan muualla. Ilman tätä tietoista leikkiä ei varmasti olisi ollut niin kivaa.

Päätimme golfin jälkeen lähteä polkupyörillä tutkimaan lähimaastoa. Voi kun ihanaa, ei ollut huonoja vuokrapyöriä vaan mulla oli aivan mahtava maastopyörä. Poljimme marinaan ja tutkimme siellä paikkoja. Löysimme hienon rannan, jossa oli joku keräämässä kiviä. Sitten tuli vastaan todella jyrkkä ylämäki pääsimme sitä kautta Särkänsalmensillan kupeeseen. Lopuksi kävimme Raision virkistysalueella kesärannassa.

Illalla tuli nälkä, päätimme lähteä Naantaliin syömään. Matkaan meni alle 10 minuuttia aivan ihanalla autolla. Söimme Trapin pihassa ja oli hyvää ruokaa. Täälläkin tuli tuttuja vastaan, mutta olimme silti kuvitteellisella lomamatkalla. Loppuillasta lämmitimme saunan ja katsoimme elokuvaa. Seuraavana päivänä kävimme vielä patikoimassa Kultarannan luontopolulla puolitoista tuntia.

11287981_372751039594704_282693834_nOli todella kiva ja virkistävä vuorokausi. Olimme oikeasti vartin matkan päässä kotoa, mutta kun asennoitui tietoisesti alusta asti toisin, niin siitä sai aivan eri tavalla irti. Kirjoitin aiemmin Mindfulnesista ja siitä, kuinka siinä on tarkoitus rauhoittaa kehoa keskittymällä aisteihin. Tämä oli vähän vastaavaa, rauhoituimme ja nautimme keskittymällä ja kuvittelemalla olevamme lomalla ulkomailla.

Blogaan nyt tänne vähän sitä sun tätä mitä mieleen tulee. Ehkä kuukauden parin päästä alkaa löytyä punainen lankakin näistä kirjoituksista eivätkä ole taas tämmöistä ”Hei rakas päiväkirja” moskaa. Vähän petyin taas itseeni tai ennemmikin tähän tekstiin. Piti kirjoittaa jotain syvällistä miten Golf on mielenkiintoinen laji ja minkälaiset ihmiset mielestäni sitä harrastaa. Mutta tulisin tämmöinen teksti siitä, miten nautittiin voitetusta lahjakortista keskellä metsää luhtihotellissa 20min päässä kotoa.