Kultainen häkki

Ihminen unohtaa aina välillä kyseenalaistaa asioita, kun asiat ovat hyvin. On tärkeä miettiä teenkö asioita oikein vai oikeita asioita. Kun näennäisesti kaikki asiat ovat hyvin, niin sitä ei osaa kyseenalaistaa itse tekemisen tarkoitusta. Kun harrastuksessa tai töissä kaikki lisukkeet ovat kunnossa ja edut hyvät, niin on vaikea pohtia, haluanko enää tehdä tätä. Kuitenkin sisältä kumpuaa olo, etten nyt tee oikeaa asiaa.

Kultaisesta häkistä pakeneminen on vaikeaa, koska on vaikea tunnistaa olevansa siellä. Häkki on kultaa ja se aiheuttaa illuusion, että asiat ovat hyvin. Pitää alkaa listata asioita, joiden takia lähteä ja joiden jäädä. Jos suurin osa jäämisen syistä on ns. häkkiosan asioita, niin tiedät olevasi häkissä. Olet niin mukavuudenhaluinen, ettet oikeasti halua olla siellä, mutta etujen menetys tuntuu pahalta ja siksi olet ajautunut jäämään paikkaan, jossa ei ole hyvä olla.

Tuntemattoman pelko on myös toinen syy, miksei lähtisi häkistä. Onko ulkopuolella tai toisessa paikassa oikeasti yhtään sen parempaa. Mitä jos siellä onkin vielä huonompaa, nythän minulla on tämä ja tuo. Oikeasti sen voi tietää vain kokeilemalla. Jos perusasetelma on väärä ja usein tulee tunne tekemisestä ja ulospääsyistä, niin ehkä silloin on aika vaihtaa maisemaa. Sisin tunteemme on yleensä oikea, intuitiolla on tapa kertoa totuus sekunneissa – ja sitten järjellä toppuuttelemme sitä.

Ihmisen kehityksen kannalta on tärkeä hakea muutosta, vaikka se pelottaisi. Yleensä tekemällä isoja muutoksia, ihminen tulee onnelliseksi lopulta. Vaikein on lähteä vanhoista kuvioista ja avata uusi lehti elämässään. Välillä pitää olla oikea hetki, toisinaan vaan täytyy puskea läpi harmaan kiven. Ole rohkea, tunnista häkkisi ja lennä vapauteen.