Pikaviestinnällä ketteräksi?

Pikaviestimet ja chat ketteröittävät kommunikaatiota, mutta luovat samalla ongelman informaatioähkystä ja välinpitämättömyydestä. Sähköpostipingis vaihtuu WhatsApp-ryhmään, jossa aina lukematta 100 viestiä. Viestinnän vastuu on viestin lähettäjällä. Kun lähetät viestin, sinun pitää varmistaa sen olevan oikeassa muodossa ja oikeassa kanavassa. Jokaisen pitää käyttää aikaa viestin muotoiluun ja lunastaa lupaukset, joita viestinnässään tekee.

Työelämän ketteryys tarkoittaa yleisesti sitä, että saadaan tehtyä töitä ja suoritteita nopeammin, tehokkaammin ja vaivattomammin uuden teknologian ja käytänteiden avulla. Se ei tarkoita, etteikö pitäisi dokumentoida, muotoilla viestejä tai suodattaa tietoa. Ketterät projektimenetelmät sen sijaan on oma tieteensä, joka on lähtöisin it-alalta. Työelämässä pitäisi noudattaa ketterien menetelmien neuvoja siitä, että hyvällä tiimillä on aina paljon sääntöjä ja yhdessä sovittua käytänteitä.

Keskustelukanavan (chat) ottaminen käyttöön nopeuttaa viestintää ryhmän kesken, mutta se ei saa olla tiedostuskanava. Keskustelukanava toimii korvaajana käytäväkeskustelulle, kun ei olla maantieteellisesti samassa sijainnissa. Kuten käytäväkeskustelussa, vain äänessä olevien voidaan olettaa olevan paikalla. Puhun alla olevalla videolla enemmän aiheesta ja kerron, miksi yrittäjän tai palveluntuottajan pitäisi olla todella tarkka siitä, että lunastaa tekemänsä lupaukset.



Jos lupaat tehdä jotain ajoissa, etkä ilmoita myöhästyväsi sovitusta – perään soitteleva asiakas on merkki epäonnistumisestasi.

Kaipaatko apua ketteryyden tuomisessa elämääsi?

Suunnittelemalla organisaatiosi viestinnän ja säännöt, voitte kommunikoida tehokkaasti ja ketterästi – siten, että kaikille jää hyvä mieli. Jos kaipaat neuvoja, ota suoraan yhteyttä, yhteystiedot sivun alalaidassa. Lisätietoja yrityksen kotisivuilla www.karlex.fi